Nyheter

Senaste nytt från BMA

juni 21, 2023

Grattis till Examen David

Björkö Mekaniska gratulerar David Thuresson till sin examen som verktygstekniker.

David har gjort sin praktik hos oss under handledning av Conny Karlsson.

Stort lycka till i framtiden och tack för ett väl utfört examensarbete.

maj 16, 2023

Semesterperiod 2023

I år har vi för avsikt att hålla semesterstängt enligt följande:

Björköbyfabriken v28-v31 helt stängt

Eksjöfabriken v29-v32 helt stängt

maj 9, 2023

Ny VD för Björkö Mekaniska

Från den första maj 2023 tillträder Tony Nilsson som verkställande direktör för Björkö Mekaniska där han nu efterträder Emanuel Svensson som haft tjänsten temporärt under en omsättningsperiod inför ett nytt ledarskap. Tony har en gedigen erfarenhet från industrin och arbetat inom Björkö Mekaniska under sammanlagt 30 år där han närmast kommer från en tjänst som sälj- och marknadschef för bolaget.
”Jag är glad att Tony Nilsson har accepterat tjänsten som verkställande direktör. Tony har en stark lokal förankring och en lång erfarenhet från marknad och försäljning vilket skapar utmärkta förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling. Jag välkomnar varmt Tony och vill samtidigt tacka Emanuel Svensson som under 2022 förberett bolaget mot ett nytt ledarskap. Som affärsområdeschef inom affärsområdet Components kommer Emanuel fortsatt att stödja verksamheten för en smidig övergång” säger Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef INDUCORE.
”Bolaget startades av Egon och min pappa Göte 1979 och det är med en viss stolthet som jag tar mig an utmaningen. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet i Björköby och Eksjö bidra till bolagets fortsatta utveckling” framhåller Tony Nilsson som tillträdande VD.

december 12, 2022

Jul & Nyår 2023

Jul & Nyår 2023

Slutet på året närmar sig. I år kommer vi att ha stängt från och med den 23:e december och är tillbaka den 5:e januari.

Vi vill önska Er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

juni 22, 2022

Semesterperiod 2022

Björkö Mekaniska AB kommer att ha semesterstängt vecka 29-31.

Under vecka 28 och 32 kommer vi ha begränsad bemanning.

 

Vi önskar Er en härlig sommar!

april 11, 2022

Ny vd för Björkö Mekaniska

Mot bakgrund till att Daniel Lagander lämnar sin tjänst som vd för Björkö Mekaniska AB vid inledningen av april har styrelsen utsett Emanuel Svensson till ny verkställande direktör. Emanuel tillträder sin nya tjänst den 8 april 2022. Emanuel har arbetat inom koncern sedan 2015 och är idag även affärsområdeschef för Components samtidigt som han är vd för Axipto AB i Nybro, Mönsterås och Målilla.
”Jag är tacksam för att Emanuel Svensson accepterat tjänsten som VD. Han har en gedigen bakgrund från fordonsindustrin och lång erfarenhet från industrin, vilket skapar goda förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling. Jag välkomnar varmt Emanuel och vill samtidigt tacka Daniel Lagander som sedan verksamhetsåret 2019 utvecklat bolaget och dess affärsrelationer i mycket positiv riktning” framhåller Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef Inducore.
”Jag ser mycket fram emot att tillsammans med organisationen i Björköby och Eksjö bidra till företagets fortsatta utveckling framöver i en marknad under kontinuerlig utveckling och förändring. Det kommer att bli stimulerande att få möjligheten till att vara del av ett starkt team” säger Emanuel Svensson som tillträdande VD.

Kontakta oss

Björkö Mekaniska (BMA) består av två enheter som ligger i Björköby respektive Eksjö.

Tillsammans erbjuder vi en komplett lösning för era bearbetningsbehov. De resurser som vi inte har i huset kan vi oftast lösa genom vårt nätverk av duktiga leverantörer.