Ny vd för Björkö Mekaniska

Mot bakgrund till att Daniel Lagander lämnar sin tjänst som vd för Björkö Mekaniska AB vid inledningen av april har styrelsen utsett Emanuel Svensson till ny verkställande direktör. Emanuel tillträder sin nya tjänst den 8 april 2022. Emanuel har arbetat inom koncern sedan 2015 och är idag även affärsområdeschef för Components samtidigt som han är vd för Axipto AB i Nybro, Mönsterås och Målilla.
”Jag är tacksam för att Emanuel Svensson accepterat tjänsten som VD. Han har en gedigen bakgrund från fordonsindustrin och lång erfarenhet från industrin, vilket skapar goda förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling. Jag välkomnar varmt Emanuel och vill samtidigt tacka Daniel Lagander som sedan verksamhetsåret 2019 utvecklat bolaget och dess affärsrelationer i mycket positiv riktning” framhåller Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef Inducore.
”Jag ser mycket fram emot att tillsammans med organisationen i Björköby och Eksjö bidra till företagets fortsatta utveckling framöver i en marknad under kontinuerlig utveckling och förändring. Det kommer att bli stimulerande att få möjligheten till att vara del av ett starkt team” säger Emanuel Svensson som tillträdande VD.

Alla nyheter

Grattis till Examen David

Björkö Mekaniska gratulerar David Thuresson till sin examen som verktygstekniker. David har gjort sin praktik hos oss under handledning av Conny Karlsson. Stort lycka till

Läs mer »

Semesterperiod 2023

I år har vi för avsikt att hålla semesterstängt enligt följande: Björköbyfabriken v28-v31 helt stängt Eksjöfabriken v29-v32 helt stängt

Läs mer »

Ny VD för Björkö Mekaniska

Från den första maj 2023 tillträder Tony Nilsson som verkställande direktör för Björkö Mekaniska där han nu efterträder Emanuel Svensson som haft tjänsten temporärt under

Läs mer »

Jul & Nyår 2023

Jul & Nyår 2023 Slutet på året närmar sig. I år kommer vi att ha stängt från och med den 23:e december och är tillbaka

Läs mer »

Semesterperiod 2022

Björkö Mekaniska AB kommer att ha semesterstängt vecka 29-31. Under vecka 28 och 32 kommer vi ha begränsad bemanning.   Vi önskar Er en härlig

Läs mer »